onsdag, mars 08, 2006

Internationella kvinnodagen
Idag är det internationella kvinnodagen.
Det fördes ett resonemang om detta på radion när jag åkte till jobbet imorse.
Resonemanget som fördes avslutades med repliken: "Idag är det alltså internationella kvinnodagen. Idag är dagen när kvinnor kan!"

Jag förstår inte riktigt vad de menar...vad kan vi?? Kan jag saker idag som jag inte kunnat förut? Vilka oanade kunskaper är det jag besitter - skulle vilja testa dom!
Jag har inte upptäckt vad det är jag bara kan idag...och jag vet att jag är en aning partisk...men jag måste tillägga att kvinnor kan faktiskt alla dagar (i alla fall vissa saker), inte bara idag! Någon har missuppfattat poängen!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Förstår inte riktigt heller det där med "kvinnodagen". Måste ha varit en man som kom på att det skulle finnas en sån ;)

A sa...

Definitivt in man som kommit på det!!

aequinoxia sa...

Tja, egentligen var det så att det var den socialistiska kvinnokonferensen i Köpenhamn som 1910 instiftade en dag till stöd för kampen för kvinnlig rösträtt. Så vad vi kan är väl numera att rösta, ställa upp i politiska val, ha hand om vår egen ekonomi, ta egna beslut om vår kropp, vårt liv och vår framtid. Inte bara den 8 mars, förstås, utan alltid, och det var ingen självklarhet 1910.

A sa...

Ja...nu menade jag inte förstås så...jag menade att på radio förenkla det hela till att "Detta är dagen när kvinnor kan" är en grov förenkling och enligt mig en liten missuppfattning om vad dagen egentligen handlar om!!