fredag, mars 03, 2006

Dumma brudar och bilar - Del 2
Den stackars pappan fick ligga under den dumma brudens bil halva natten. Men så slutligen var en ny blank och skinande spindelled på plats, denna gång på vänster sida. Pappan kunde sitt höger och vänster! Den dumma bruden gick upp i ottan, för den här gången tänkte hon minsann inte vänta i kö i flera timmar.

Den dumma bruden gjorde sig redo för avfärd, pulsade i snö och drivis hem till den stackars pappan och hämtade sin bil. Startade bilen och upptäckte att ABS-lampan lyste. Den hade gjort det en gång förut, då hade den varit fukt i en givare som sedan frusit. Den dumma bruden suckade uppgivet och tänkte att det måste vara det som är felet nu också. Den dumma bruden och den stackars pappan tillbringade förmiddagen i ett iskallt garage. Lampan lyste som en klar stjärna i oförändrad styrka.

Den dumma bruden tänkte att om bilen får stå i ett varmt garage så kanske lampan slutar lysa - det har hänt förr.

Den dumma bruden avvaktade i några timmar medan bilen stod i garage, och for därefter åter iväg till Bilprovningen - där hon nu började räknas som en stamkund. Bruden suckade uppgivet när hon såg kön och tänkte att där offrade hon en potentiell sovmorgon helt i onödan också. Hon rättade in sig och bilen i den prydliga kön - då började åter lampan lysa!! "Ja, varför inte?! Det är bara att ge upp" tänkte den dumma bruden. "Ska jag köra in bilen till den snälla besiktningsmannen idag igen och ännu en gång framstå som den dumma brud jag är, bara för att inte få igenom bilen i alla fall. Fixa den på måndag, och komma hit på tisdag igen? Nää!"

Den dumma bruden återvände hemåt igen i en fortfarande obesiktad bil som från och med idag har körförbud. "Antingen ska man köpa en helt ny bil, eller så ska man skaffa sig en karl som kan fixa bilen" tänkte den dumma bruden medan hon poppade för full volym på sin ännu fungerande stereo. "Tänk att det ska vara så svårt att få ihop pengar till en ny bil!!!"

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag som precis har tagit körkort o sitter o surar över att jag inte har råd att köpa eller ha en bil just nu.
Tack du botade mig från habegäret! *L*
(ett tag iaf)
Trevlig blogg :)ska genast börja läsa!

A sa...

Grattis till körkortet!! Min bil är ganska billig just nu!! :)